A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

На базі Вінницького НТУ відкрили Подільський науково-технічний ліцей

Опубліковано 30 січня 2018 року о 12:52

З 1 вересня 2018 року розпочнеться навчання у Подільському науково-технічному ліцей, що створений на базі Вінницького національного технічного університету. Відповідний Меморандум підписав ректор вишу Володимир Грабко з головою Вінницької ОДА та очільником Вінницького Бізнес Клубу.

Ліцеїстів  готуватимуть за кількома напрямами - математика, фізика, хімія та економіка. Долучитися до їх навчання зможуть і викладачі ВНТУ, що сприятиме кращій підготовці майбутніх вступників на технічні спеціальності.

Учням з інших міст надаватимуть гуртожиток. Наразі планується створити на деяких кафедрах університету наукові гуртки, де діти могли б вдосконалювати знання у позанавчальний час.

«Подільський науково-технічний ліцей ВНТУ створено в межах реалізації регіональної стратегії розвитку Вінниччини до 2020 року. Це без перебільшення історична подія для області, адже ліцей істотно підвищить якість підготовки абітурієнтів Вінницького національного технічного університету» - зазначив голова Вінницької облдержадміністрації Валерій Коровій.

У межах Меморандуму передбачено також партнерство університету з підприємствами області, де студенти зможуть проходити стажування та практику. Крім того, планується створення спільних проектів.