A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

На базі УжНУ відкриють унікальний Центр геномних досліджень, який розширить можливості діагностики та лікування складних хвороб

Опубліковано 12 квітня 2018 року о 17:17

На базі Ужгородського національного університету відкриють Центр геномних досліджень. Про це домовився ректор вишу Володимир Смолданка під час робочої поїздки до Пекінського геномного інституту.

Центр стане першим закладом у Центральній Європі, де проводитимуть складні дослідження з біології та медицини. Працювати над розробками на базі закладу зможуть вчені інших вишів або наукових установ.

“Створення Центру є важливим етапом розвитку генетичної науки в нашій країні. За результатами зустрічі наші китайські партнери вирішили безкоштовно передати нам сучасний секвенатор - пристрій, який дозволяє провести аналіз повної точної послідовності неклеотидів у всьому геномі будь-якого організму. А можливість зробити генетичний аналіз будь-якої тканини чи пухлини дозволяє прогнозувати складні захворювання”, - розповів Володимир Смолданка.

Він також зазначив, що завдяки детальній діагностиці, яку проводитимуть завдяки секвенатору, можна складати індивідуальний ефективний план лікування найбільш небезпечних захворювань людини.

Довідково. Пекінський геномний інститут є однієї з найбільш потужних науково-технологічних інституцій у світі. Фахівці інституту займаються дослідженнями у сфері генетики та геномної біоінформатики.

Нагадаємо, що у Харківській політехніці створять інноваційний кампус, де поєднають ІТ-навчання, школу підприємництва та коворкінг