A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

На базі СумНАУ відкриють перший в Україні полігон для вивчення агротехніки

Опубліковано 01 квітня 2019 року о 15:59

У Сумському національному аграрному університеті почали створення закритого полігону, у якому студенти-механіки вивчатимуть роботу та налаштування сільськогосподарської техніки. Загальний бюджет проекту складає майже 9 млн гривень. Відкрити платформу планують вже у вересні 2019 року.

“Метою проекту є навчання молоді застосовувати теоретичні знання на практиці, відповідати тим запитам, які ставлять роботодавці до фахівців-початківців. Йдеться про навчання у трьох напрямах: робітничі професії, інженерні спеціальності та підвищення кваліфікації”, - розповів ректор СумНАУ Володимир Ладика.

Площа майданчика складатиме 80 метрів кв. Ангар планують облаштувати так, щоб практичні заняття можна було проводити увесь рік незалежно від погодних умов. Так, студенти зможуть вивчати технологічні процеси за різної щільності, вологості та температури ґрунту.

Скористатися ресурсами полігону зможуть також студенти агрономічних і будівельних спеціальностей, а також працівники агропідприємств у межах програм з підвищення кваліфікації.

Проект реалізують на базі центру точного землеробства СумНАУ, який був створений торік. Нині там проводять практичне навчання студентів та підвищення кваліфікації представників сільськогосподарських підприємств і компаній-виробників техніки.

Нагадаємо, що у ХДАУ встановили сучасну метеостанцію, яка допоможе дослідникам розробляти рекомендації для аграріїв регіону.