A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

На базі ПТНЗ планують відкрити навчально-практичні центри з підготовки монтажників систем утеплення - готується пілотний проект

Опубліковано 15 червня 2018 року о 09:17

На базі закладів професійної (професійно-технічної) освіти, які є учасниками проекту Henkel Academy, планують відкрити навчально-практичні центри (НПЦ) з професії “Монтажник систем утеплення будівель”. Такої домовленості з компанією Henkel досягли під час Всеукраїнської наради керівників закладів та установ професійної освіти України.

Наразі в межах проекту на базі професійних закладів уже створені центри з підготовки штукатурів, малярів та мулярів. Для розширення списку фахівців, яких готуватимуть у НПЦ, керівники мають розробити і представити проект-презентацію майбутнього центру.

Заклади, які пройдуть відбір, отримають матеріали для проведення практичних занять та інструкції про технологію роботи фірмовими засобами. Ці ресурси допоможуть учням опанувати сучасні методики роботи, а закладам - покращити підготовку фахівців.

“Сьогодні МОН вже має кілька меморандумів з підприємствами та організаціями, які допомагають нам підвищувати якість підготовки фахівців робітничих професій. Зі свого боку ми готові і надалі підтримувати ініціативи та сприяти розвитку державно-приватного партнерства. Зараз монтажники систем утеплення входять до переліку професій загальнодержавного значення, тож їх підготовка відбувається за державний кошт. Але для підвищення престижу професії нам, зокрема, потрібна підтримка бізнесу”, - зазначила генеральний директор директорату професійної освіти Ірина Шумік.

Нагадаємо, що раніше у МОН відбулась презентація концепції  “Сучасна професійна освіта”