A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

На базі Полтавського НТУ відкрили унікальний навчально-науковий центр

Опубліковано 10 вересня 2019 року о 12:00

У Полтавському національному технічному університеті імені Юрія Кондратюка відкрили перший в Україні навчально-науковий центр нафтових і газових промислів. У ньому навчатимуться студенти як нафтогазової спеціальності, так і ІТ-спеціальностей, машинобудування та інженери-механіки.

«Відкриття центру – це не лише посилення матеріально-технічної бази університету, а й інвестиція у знання майбутніх спеціалістів. Це приклад того, що співпраця науковців, бізнесу і влади дає хороший результат», - зазначив ректор ПолтНТУ Володимир Онищенко.

Лабораторію поділили на 3 зони – лекторій, коворкінг і воркшоп. Тут студенти отримають нові знання у галузі аналізу даних, навчаться працювати з автоматизованими системами управління в нафтогазовій сфері тощо.

Облаштуванням центру займалася європейська технологічна компанія “Siemens AG”. З нагоди 90-річчя Полтавського НТУ вона оголошує конкурс серед студентів на кращу магістерську роботу з автоматизації нафтових та газових потоків. Переможцю обіцяють премію у розмірі 1000 євро і стажування у компанії.

Нагадаємо, що фахівці харківського вишу перемогли на європейському архітектурному конкурсі серед більш як 70 учасників.