A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

На базі КрНУ завершився науковий конкурс серед півтисячі студентів України та світу

Опубліковано 07 червня 2019 року о 17:31

У Кременчуцькому національному університеті ім. М. Остроградського завершився науковий конкурс, учасниками якого стали півтисячі українських та іноземних студентів. Разом вони представляли 230 вишів з усього світу.

Конкурс проводився за такими спеціальностями:

  1. менеджмент;
  2. підприємництво;
  3. торгівля та біржова діяльність;
  4. економіка;
  5. електроенергетика;
  6. електротехніка та електромеханіка;
  7. екологія;
  8. автомобільний транспорт;
  9. транспортні технології;
  10. професійна освіта.

Особливістю цьогорічного конкурсу було те, що до участі долучилися молоді науковці закладів. Cпільно зі студентами вони досліджували актуальні для суспільства теми, аналізували їх та пропонували можливості розв'язання. Важливо, що більш як половина від загальної кількості робіт презентувалися англійською мовою.

Приміром, двоє студентів з кременчуцького та вінницького вишів вивчали пристосованість бізнес-компаній для роботи людей з інвалідністю. Вони проаналізували міжнародний та вітчизняний досвід у цій сфері, визначили чинники, які сприятимуть розвитку цього напряму в Україні та надали перелік рекомендацій.  Робота інших студентів - з кременчуцького та бостонського університетів - стосувалася стратегічних планів для розвитку підприємств. Оскільки велику частку експорту товарів з України складає сільськогосподарська продукція, дослідники з'ясували, як ефективніше вести бізнес у цьому напрямі. Аналіз показав, що для успіху кампанії необхідно поєднувати маркетингові заходи із контролем якості продукції.

Співзасновниками конкурсу є дослідники з Великої Британії, Китаю, Ізраїлю, Франції, США, Польщі, Словаччини, Чехії, Угорщини, Данії, Іраку, Туреччини та інших країн.

Нагадаємо, що на базі ОНУ пройшов масштабний міжнародний семінар.