A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

На базі Кременецького ліцею відкрили сучасний НПЦ для зварників, у обладнання якого інвестували понад 2 млн гривень

Опубліковано 11 вересня 2018 року о 19:06

На базі ДНЗ “Кременецький професійний ліцей” відкрили навчально-практичний центр (НПЦ) для учнів, які здобувають професію зварника. Презентація центру відбулась сьогодні, 11 вересня 2018 року, у Кременці (Тернопільщина) за участі Віце-прем'єр-міністра України В'ячеслава Кириленка.

Новий НПЦ наповнили сучасними зварювальними апаратами, інструментами для різання та зачистки металів, дуговими тренажерами тощо. Усе це допоможе учням здобути практичні навички у електродуговому, плазмовому та газову зварюванні деталей із сталі, чавуну, кольорових металів. Також вони працюватимуть над зварюванням конструкцій з металів та сплавів з обмеженою зварюваністю. Під час роботи з приладами учні використовуватимуть новий захисний одяг, який теж закупили для закладу.

У обладнання центру інвестували близько 3 млн гривень. З них - 2 млн 300 тис гривень кошти державного бюджету, за які провели закупівлю обладнання, та близько 500 тис гривень - кошти регіонального бюджету, за рахунок яких підготували приміщення у закладі.

“Зараз ми всі розуміємо, що система профосвіти в Україні потребує змін, модернізації, й один з головних її елементів - це створення мережі сучасних  навчально-практичних центрів. Цей процес триває з 2016 року. Наразі вже створено 50 центрів за трьома професіями. На 2018 рік держава виділила вдвічі більше коштів - 100 млн гривень - на відкриття наступних 50 НПЦ за чотирма професіями. У центрах учні мають змогу працювати на сучасному обладнанні, з сучасними матеріалами. І в підсумку ми готуємо фахівця, який не відірваний від реального ринку праці, а який буде на ньому затребуваний”, - розповів директор департаменту професійної освіти МОН Микола Кучинський.

Нагадаємо, що вступну кампанію до закладів профосвіти подовжено до 1 жовтня