A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

На базі Комаргородського училища створили сучасний навчально-практичний центр для учнів-аграріїв

Опубліковано 03 жовтня 2018 року о 12:44

На базі Комаргородського вищого професійного училища відкрили сучасний навчально-практичний центр (НПЦ), де проводитимуть практичні заняття з учнями аграрних професій. Відкриття центру відбулось у вівторок, 2 жовтня 2018 року.

Обладнання НПЦ модернізували двома сучасними тракторами, дисковою бороною та двома оборотними плугами. Заклад також придбав трактор для обробки демонстраційного саду-лабораторії, який нині створюють на базі училища.

Нове обладнання  дасть можливість учням працювати з сучасними технологіями виробництва, що покращить їхню адаптацію на підприємствах. У НПЦ навчатимуть за професіями тракторист-машиніст, слюсар з ремонту машин та устаткування, електрогазозварник, водій категорії “С” тощо. Крім того, наразі у закладі працюють над впровадженням професії “Садовод”, учні якої також вчитимуться на обладнанні центру.

На базі НПЦ підвищуватимуть кваліфікацію й працівники фермерських господарств та інших аграрних підприємств регіону. Так заклад залучить додаткові ресурси для розвитку.

“Зараз ми відкриваємо третій навчально-практичний центр аграрної освіти в області, а загалом маємо таких близько десяти. Серед них більшість складають центри будівельного та швейного спрямування, проте аграрний комплекс є важливою складовою для розвитку економіки регіону. Робота на сучасному обладнанні та взаємодія з майстрами-практиками дають можливість нашим дітям здобути якісну, конкурентоспроможну освіту. В подальшому вона допоможе їм реалізувати себе, а роботодавцям – отримати кваліфікованого робітника”, - зазначив заступник голови Вінницької ОДА Ігор Івасюк.

Нагадаємо, що у Кременецькому ліцеї відкрили НПЦ для зварників