A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

На базі ХПІ створять інтерактивний ІТ-музей

Опубліковано 30 листопада 2018 року о 14:03

На базі НТУ “Харківський політехнічний інститут” створять інтерактивний ІТ-музей Software & Computer Museum, у якому виставлятимуть комп'ютери, портативну техніку, ігрові консолі тощо. Крім того, для людей старше 40 років пропонуватимуть безкоштовну освітню програму з комп'ютерної грамотності.

Наразі ІТ-музей вже працює у Харкові, однак для того, щоб ознайомитися з його експонатами могли більше охочих, організатори домовились про “переїзд” виставки до вишу. Договір про безоплатне використання експонатів та Меморандум про співпрацю підписали ректор ХПІ та очільник Благодійного фонду “Музей програмного забезпечення і комп'ютерів”.

“Ці документи визначатимуть нашу подальшу взаємодію. Зараз ми розпочнемо підготовку приміщення для майбутнього музею. Від себе до виставки хочемо додати доробки студентів, які мають успіхи в IT-галузі . Відвідувачі, зокрема школярі, мають у такий спосіб зрозуміти, чому фундаментальна підготовка є настільки важливою”, - зазначив ректор ХПІ Євген Сокол.

Наразі в музеї представлено більш як 300 експонатів, які демонструють різні періоди розвитку інформаційних технологій. В основі колекції - комп'ютери 1930-х років та сучасні моделі. Відвідати виставку і послухати екскурсію можна безкоштовно - вхід вільний.

Безкоштовна освітня програма з комп'ютерної грамотності для людей старше 40 років також діятиме на базі музею. Навчання дозволить розвивати професійні навички, необхідні для роботи в сфері IT, та адаптуватися до сучасних інформаційних процесів.

Нагадаємо, що у Луцькому НТУ відкрили креативний простір SOFAHUB, де студенти працюватимуть над стартапами.