A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

На базі ХПІ створили Центр підтримки інновацій, де винахідники зможуть отримати безкоштовну консультацію щодо патентування

Опубліковано 01 липня 2019 року о 15:08

Особливості процедури патентування, доступ до патентних баз даних та перевірка розробок на унікальність. Консультації з цих та інших питань зможуть отримати студенти, стартап-групи та вчені у Центрі підтримки технологій та інновацій. Його відкрили на базі НТУ “Харківський політехнічний інститут” наприкінці червня.

Винахідники матимуть безкоштовний доступ до технічної інформації, зможуть проводити патентний пошук, первинний збір інформації про ринок продукції, організувати дистанційне навчання тощо. Крім того, їм надаватимуть підтримку у комерціалізації розробок та оформленні бізнеспроєктів.

“Новостворений Центр логічно доповнить бізнесінкубатор, який почав працювати навесні у нашому виші. Це дуже цінно, адже коли у студентів або вчених зароджується ідея стартапу, передусім доцільно дізнатися чи відповідає вона сучасним вимогам, провести патентний пошук. Після цього створити команду, подати проєкт до бізнесінкубатору, де його допоможуть вдосконалити та комерціалізувати результати розробки”, - розповів ректор НТУ “ХПІ” Євген Сокол.

Центр створений Міністерством економічного розвитку і торгівлі, Міністерством освіти і науки спільно з Всесвітньою організацією інтелектуальної власності.

Нагадаємо, що ХНУМГ розпочав співпрацю з українською ІТ-компанією.