A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

На базі ХНУМГ відкрили лабораторний центр, де навчатимуть спеціалістів з виготовлення кераміки

Опубліковано 28 лютого 2019 року о 11:19

У Харківському національному університеті міського господарства імені О. Бекетова створили унікальний лабораторний центр “Centr Ceramic Laboratory”.  У ній студенти профільних спеціальностей вивчатимуть застосування керамічних матеріалів та технологію їх виробництва. Відкриття платформи відбулось у середу, 27 лютого 2019 року.

Новостворений простір використовуватимуть за кількома напрямами: як науково-дослідну лабораторію, навчально-освітню лабораторію кераміки та технологічну лабораторію керамічних матеріалів. Спеціальне обладнання допоможе студентам проводити аналіз якості вхідної сировини, помелу глиняних і непластичних матеріалів, відслідковувати процес пресування, сушки і випалювання керамічних виробів.

Викладачі та науковці вишу працюватимуть у лабораторії над технологічним поліпшенням якості керамічної плитки, розробкою енерго- та ресурсозберігаючих технологій тощо.

Навчання та практична робота студентів у лабораторному центрі проходитиме в межах проекту з дуальної освіти ХНУМГ та ПАТ “Харківський плитковий завод”.

“Зараз в Україні курси з кераміки або взагалі відсутні, або існують у вузькій теоретичній площині. Водночас практика залишається надзвичайно важливим елементом для підготовки фахівців галузі. В процесі наповнення лабораторії наші спеціалісти консультували, допомагали обирати обладнання, прописували технологічний регламент. До того ж вони будуть проводити тут тренінги та семінари. Адже треба розвивати партнерство між владою, бізнесом та наукою для того, щоб спільно готувати тих спеціалістів, які потрібні реальному сектору економіки”, - зазначив представник Харківського плиткового заводу Назар Ванюшин.

Нагадаємо, що у межах програми Erasmus+ на базі ЗНУ відкрили навчальну лабораторію.