A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

Можливості діяльності Національного фонду досліджень України розширено на законодавчому рівні

Опубліковано 14 грудня 2022 року о 14:50


У вівторок, 13 грудня 2022 року, Парламент ухвалив зміни до Закону України «Про наукову і науково-технічну діяльність», які стосуються діяльності Національного фонду досліджень України.

Метою прийнятого закону є вдосконалення та розширення можливостей діяльності Національного фонду досліджень України, зокрема проведення конкурсних відборів проєктів, забезпечення функціонування всіх напрямів грантової підтримки Національного фонду досліджень України, ефективної участі Нацфонду в міжнародному науково-технічному співробітництві та проведення незалежної наукової і науково-технічної експертизи проєктів, удосконалення процесу відбору і наповнення вакансій членів наукової ради задля безперебійної діяльності Національного фонду досліджень України, що особливо актуально в умовах воєнного стану.

Національний фонд досліджень України є важливою складовою наукової сфери нашої країни, оскільки забезпечує організацію та проведення відкритих конкурсних відборів проєктів із виконання наукових досліджень і розробок, що фінансуються за рахунок грантової підтримки. Прийняття і реалізація закону сприятиме його ефективному і повноцінному функціонуванню та розвитку наукової і науково-технічної діяльності в Україні.

Нагадаємо, МОН пропонує до громадського обговорення проєкт Порядку прийому на навчання для здобуття вищої освіти в 2023 році.