A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

МОН збирає інформацію для відновлення обладнання в межах реформи «Нова українська школа»

Опубліковано 15 лютого 2023 року о 13:30


Цьогоріч відповідно до статті 32 Закону України «Про Державний бюджет на 2023 рік» залишки освітньої субвенції, які утворилися на кінець 2022 року, автоматично спрямовані до спеціального фонду державного бюджету МОН. Таким чином утворився спеціальний фонд освітньої субвенції в обсязі 3,2 млрд гривень.

Надалі ці кошти будуть розподілені на заробітну плату вчителям, а також на реалізацію заходів із забезпечення якісної, сучасної та доступної загальної середньої освіти у межах реформи «Нова українська школа» та інших заходів у сфері освіти.

Тому МОН до 5 березня 2023 року збирає інформацію від ОВА щодо засобів навчання та обладнання, яке було придбано за рахунок коштів субвенції НУШ у 2018-2021 роках та нині знищено, пошкоджено або вважається зниклим у зв'язку з військовою агресією рф проти України. Відповідний лист уже надіслано керівникам обласним військовим адміністраціям.

Ця інформація буде врахована МОН для ефективного розподілу спеціального фонду освітньої субвенції для відновлення засобів навчання та обладнання.

Нагадаємо, набув чинності наказ МОН про звільнення від проходження ДПА учнів 4-х і 9-х класів.