A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

МОН запрошує бізнес долучитись до проведення Всеукраїнського конкурсу “WorldSkills Ukraine” у 2021 році

Опубліковано 06 серпня 2021 року о 12:22


МОН запрошує бізнес взяти активну участь у проведенні Всеукраїнського конкурсу “WorldSkills Ukraine” у 2021 році на регіональному рівні. Це сприятиме розвитку державно-приватного партнерства у регіонах, популяризації робітничих професій серед учнів та підвищенню престижу профосвіти. Такі питання обговорили учасники вебінару щодо проведення регіональних етапів Всеукраїнського конкурсу “WorldSkills Ukraine”, 5 серпня 2021 року.

“Завдяки підтримці роботодавців учні вмотивовані брати участь у конкурсі та демонструвати там вправність. Ми знаємо не один випадок, коли вже під час конкурсу роботодавці знаходили серед учасників майбутніх робітників, пропонували їм відкриті вакансії або запрошували на роботу після випуску з училища. Для нас як для управлінців це добрий знак того, що ми на правильному шляху у профорієнтаційній роботі і водночас готуємо адаптованих до сучасних потреб ринку праці працівників”,  зазначив заступник Міністра освіти і науки України Ігор Гарбарук.

Спікерами вебінару стали представники місцевих органів влади, бізнесу, Державного центру зайнятості та Міністерства освіти і науки.

Учасники також обговорили формування складу експертних груп та журі. Вони будуть формуватись виключно із експертів, які включені до Реєстру експертів (розміщено на сайті “WorldSkills Ukraine”).  На цьому ж сайті всі охочі зможуть знайти конкурсну документацію за кожною компетенцією, а також інформацію про підготовку та проведення конкурсу.

Важливо, що організатори також планують провести масштабну комунікаційну кампанію щодо популяризації конкурсу. Серед майбутніх активностей будуть майстер-класи для учасників, конференції для педагогів та заходи щодо популяризації робітничих професій серед молоді.

Наразі стежити за новинами “WorldSkills Ukraine-2021” можна на офіційному сайті конкурсу ( http://www.worldskillsukraine.org/), сторінках у Facebook та Instagram.

Нагадаємо, що ЄС виділив понад 2 млн євро на модернізацію інфраструктури двох закладів професійної освіти Рівненщини в межах Програми ЄС “EU4Skills: кращі навички для сучасної України”.