A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

МОН висловлює співчуття з приводу смерті заступниці Міністра освіти і науки Любомири Мандзій

Опубліковано 27 листопада 2021 року о 16:06


27 листопада 2021 року після тяжкої хвороби відійшла у вічність Любомира Мандзій, заступниця Міністра освіти і науки України.

Любомира Мандзій була призначена на посаду заступника Міністра освіти і науки України 1 вересня 2019 року, а в період з 25 березня по 25 червня 2020 року виконувала обов’язки Міністра. Впродовж 2016-2019 років була  керівницею департаменту освіти Львівської ОДА та у 2001-2016 рр. працювала на кафедрі політології філософського факультету Львівського національного університету імені Івана Франка. 

За значний внесок у державне будівництво, соціально-економічний, науково-технічний, культурно-освітній розвиток України, вагомі трудові здобутки та високий професіоналізм 2020 року Любомира Степанівна отримала державну нагороду України «Орден княгині Ольги III ступеня». 

Любомира Мандзій пішла з життя у віці 48 років, назавжди залишивши слід у історії науки та освіти, як приклад людяності та чесності. ЇЇ високі моральні якості науковиці та політичної діячки сформували авторитет та пошану серед освітянської спільноти. Незважаючи на хворобу, вона трималася до останнього, завжди вболівала за освіту та намагалася зробити все від неї залежне для реформи НУШ.

Міністерство освіти і науки висловлює співчуття чоловіку, синам, всім рідним та тим, хто знав цю інтелігентну людину.

Світла пам’ять.

Змінено дату похорону з 30 листопада на 29 листопада, який відбудеться у Львові.