A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

МОН висловлює співчуття з приводу смерті ректора Європейського університету Івана Тимошенка

Опубліковано 27 березня 2021 року о 12:44


Сьогодні, 27 березня, на 85-му році життя помер український науковець, історик, співзасновник та ректор Європейського університету Іван Іванович Тимошенко.

Професор Іван Тимошенко – заслужений працівник освіти України, Голова Асоціації навчальних закладів України приватної форми власності, член Міжнародної академії авторів наукових відкриттів і винаходів, почесний професор Міжна­родного університету (м. Відень) та Українсько-американського  гуманітарного інституту «Вісконсінський міжнародний університет (США)». 

Іван Іванович народився 14 березня 1937 року в селі Євгенівка Великоновосілківського району Донецької області.

Після закінчення Львівського державного університету ім. І.Франка у 1960 році працював директором шкіл Львівської області.

З 1967 до 1986 року був асистентом, доцентом Запорізького машинобудівельного та Запорізького індустріального інститутів.

У  1986–1991 роках працював доцентом Київського інституту легкої промисловості. 

У 1991 році разом із дружиною та донькою заснував один з перших вищих навчальних закладів приватної форми власності в Україні, який працює і сьогодні – Європейський уні­верситет.

Із  2006-го до 2013 року був членом колегії Міністерства освіти та науки України та членом Президії Спілки ректорів вищих навчальних закладів. 

Іван Тимошенко нагороджений Почесними грамотами Міністерства освіти і науки України, нагрудними знаками «Відмінник освіти України», «Петро Могила», Почесною відзнакою Міністерства економіки України «За сумлінну працю» нагороджений орденом «За трудові досягнення» IV ступеня, дипломом та пам’ятною медаллю «За заслуги в розбудові економіки України та вагомий внесок у створення міжнародного іміджу Держави»,  Хрестом Пошани «За духовне відродження», Золотою медаллю «Незалежність України», орденом «Пресвятої Богородиці Покрови», орденською відзнакою «Громадське визнання».

Також він є автором понад 50 наукових та навчально-методичних праць з історії, економіки, менеджменту підприємства та проблем вищої освіти. 

Життя Івана Івановича – приклад талановитого керівника та науковця. Він присвятив себе розв’язанню проблем в успішній інтеграції приватних навчальних закладів у єдиний освітній простір України.

Міністерство освіти і науки України висловлює щирі співчуття рідним, колегам і колективу Європейського університету та всім, хто знав цю доброзичливу людину.

Із щирою скорботою і світлою пам’яттю.