A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

МОН висловлює співчуття з приводу смерті ректора Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя

Опубліковано 13 листопада 2021 року о 17:04


13 листопада 2021 року в 69 років пішов із життя Петро Ясній, ректор Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя.

У 1973 році Петро Володимирович закінчив з відзнакою Тернопільський філіал Львівського політехнічного інституту, згодом став аспірантом Інституту проблем міцності Академії наук УРСР і здобув ступінь кандидата технічних наук. Доктором наук став у 1990 році, а згодом отримав звання професора.

Професійну діяльність розпочинав як інженер-технолог Ужгородського машинобудівного заводу. Займав наукові посади Львівського політехнічного інституту та Інституту проблем міцності Академії наук УРСР. Завідував кафедрою матеріалознавства, був проректором з наукової роботи в Тернопільському державному технічному університеті імені Івана Пулюя, у 2007 році став ректором. 

Петро Ясній мав відзнаку Тернопільської міської ради та нагороджений Державною премією в галузі науки і техніки 2011 року. 

Життя Петра Володимировича – приклад успішного вченого, який присвятив себе розробці методів прогнозування впливу історії навантажування на утримувальну здатність конструкційних матеріалів. Автор понад 220 наукових праць, монографій і 12 патентів на винаходи.

Високі моральні якості ректора сформували авторитет і заслужену пошану. Міністерство освіти і науки висловлює співчуття рідним, колегам і колективу Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя.

Вічна пам’ять.