A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

МОН висловлює співчуття з приводу смерті ректора Державного університету інфраструктури та технологій Владислава Паніна

Опубліковано 18 січня 2021 року о 11:43


На шістдесят шостому році життя, 18 січня 2021 року, перестало битися серце доктора технічних наук, професора, лауреата Державної премії України в галузі науки і техніки, заслуженого діяча науки і техніки України, ректора Державного університету інфраструктури та технологій Владислава Вадимовича Паніна. 

Він народився 30 серпня 1955 році в м. Києві. У 1978 році закінчив механічний факультет Київського інституту інженерів цивільної авіації (нині — Національний авіаційний університет) за спеціальністю «Експлуатація літальних апаратів та двигунів». 

З 1978-го до 2000 року працював на кафедрі «Теорії авіаційних двигунів», де за цей період обіймав посади інженера, завідувача лабораторії, асистента й доцента. У 1987 році захистив кандидатську дисертацію за спеціальністю «Експлуатація та ремонт повітряного транспорту». 

З 1988–2000 роках Владислав Панін працював заступником декана механічного факультету Київського інституту інженерів цивільної авіації. У 2003 році захистив докторську ­дисертацію «Моніторинг газодинамічної стійкості компресорів авіаційних газотурбінних двигунів в експлуатації». Цього ж року став деканом механіко-енергетичного факультету Аерокосмічного інституту Національного авіаційного університету. 

У 2009 році за комплекс підручників із теорії авіаційних газотурбінних двигунів у трьох книгах: «Газотурбінні двигуни літальних апаратів» (2000), «Теорія теплових двигунів» (2001) та «Теорія авіаційних газотурбінних двигунів» (2005) — у складі колективу авторів Владислав Вадимович відзначений Державною премією України в галузі науки і техніки. 

Із 2010-го до 2011 року Владислав Панін виконував обов’язки ректора, а у 2011 році був обраний ректором Київської державної академії водного транспорту імені Петра Конашевича-Сагайдачного. За значний особистий внесок у соціально-економічний, науково-технічний, культурно-освітній розвиток Української держави, вагомі трудові досягнення, багаторічну сумлінну працю у 2012 році йому присвоєно почесне звання заслуженого діяча науки і техніки України. 

З 2016 року Владислав Вадимович виконував обов’язки ректора Державного університету інфраструктури та технологій, а у 2019  році – ректор цього закладу. 

Владислав Панін – видатний вчений, новатор у сфері підвищення ефективності функціонування енергетичних установок на транспорті, зокрема вивчення газодинамічної стійкості та діагностики авіаційних і наземних газотурбінних двигунів в експлуатації. Залишив після себе понад 160 друкованих праць, 5 авторських свідоцтв і більш ніж 15 патентів. 

Життя Владислава Паніна  – приклад елітного дослідника, який присвятив себе підготовці фахівців високої кваліфікації для авіації, організаторській діяльності у сфері науки й освіти та підвищенню ефективності функціонування енергетичних установок на транспорті. 

Міністерство освіти і науки України висловлює щирі співчуття рідним, колегам, колективу Державного університету інфраструктури та технологій – усім тим, хто знав цю неординарну та доброзичливу людину. 

Із щирою скорботою і світлою пам’яттю.