A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

МОН вийшло на фінішну пряму з підготовки Стратегії інноваційного розвитку України, яка стане основою для подальших змін у сфері – очільник директорату інновацій Дар’я Чайка

Опубліковано 28 серпня 2018 року о 14:55

В Україні потрібно створити якісно нове законодавче поле для регулювання інноваційної діяльності, і МОН зараз активно працює над цим питанням. Про це зазначила генеральний директор директорату інновацій та трансферу технологій МОН Дар’я Чайка під час дискусії на Міжнародному форумі Іnnovation-2018, що пройшов у Києві 27 серпня 2018 року.

Вона уточнила, що йдеться про закладення нових підходів у розвитку інновацій, трансферу технологій та підтримки стартапів, а також унормування тих прогалин, що є зараз.

«Наша головна мета – створити такі умови та екосистему, щоб з одного боку винахідник, який бажає комерціалізувати свої розробки, а з іншого – підприємець, що хоче випускати інноваційну продукцію, могли це зробити. Щоб вони могли отримати знання, навички, мали необхідну інфраструктуру, чіткі «правила гри» в правовому полі. Саме на це направлена Стратегія інноваційного розвитку України, що розробляється Міністерством. Наразі ми вже вийшли на фінішну пряму в її підготовці. Цей документ стане основою для подальших якісних змін на рівні законодавства», – зауважила Дар’я Чайка.

Спільно з міжнародними експертами учасники дискусії розглянули проект Стратегії, а також обговорили питання запуску Національного фонду досліджень, перспективи розвитку комічних досліджень тощо.

Загалом форум складався з 2 сесій та Конкурсу стартап-проектів. До заходу долучилися експерти, винахідники, виробники інноваційної продукції, засновники startup- та spin-off компаній, акселератори інноваційних проектів, представники технологічних парків Іспанії, Литви, Хорватії, Болгарії та інших країн.

Під час сесій вони торкнулися таких питань як інноваційний розвиток в Україні та світі, нові українські розробки, залучення представників малого та середнього бізнесу до співпраці з наукою тощо.

У фінал Конкурсу стартапів було відібрано 8 команд, які мали можливість презентувати свої розробки міжнародному журі. Переможцями стали Володимир Стаценко з Дніпровського національного університету ім. Олеся Гончара зі стартапом «ТЕПЛІ СТІНИ – енергоактивна теплоізоляція будівель» та Денис Красніков зі стартапом  «Ausweis.io – розумний доступ до об’єктів». Переможці  отримають TravelGrant від головного організатора заходу (Консорціум EEN-Ukraine) для представлення своїх розробок на InvestForum-2018 (Halle, Germany).

 Нагадуємо, що у вересні стартують тренінги з інноваційної діяльності – пройти їх може кожен охочий.