A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

МОН відкрите до діалогу зі студентами, – Держсекретар Сергій Захарін

Опубліковано 21 серпня 2021 року о 20:14


Сьогодні, 21 серпня 2021 року, під час роботи Національного студентського форуму: освіта, лідерство,відповідальність Державний секретар Міністерства освіти і науки України Сергій Захарін зустрівся зі студентами.

Вони поспілкувалися про взаємодію Міністерства освіти і науки України та студентської спільноти.

«Міністерство формує та реалізує політику у сфері освіти, розбудовує каркас нової освітньої системи. Ми чудово розуміємо, що будь-який орган влади повинен надавати суспільству якісні послуги, стандарти яких визначаються вимогами закону. Для нас вкрай важлива допомога від інститутів громадянського суспільства, студентської спільноти, адже молоді люди мають цікаві креативні ідеї», – зазначив Сергій Захарін.

Він також розповів, які  є інструменти взаємодії студетства з Міністерством освіти і науки України. Зокрема, кожен студент має право: 

звертатись до Міністерства шляхом подання письмового звернення та отримати відповідь у визначений законодавством строк;  

брати участь у громадських обговореннях, а саме на офіційному сайті Міністерства в рубриці “Громадські обговорення”, де розміщуються проекти документів, які ще не введені в дію; 

брати участь у роботі дорадчих органів Міністерства; 

звертатись на Урядову гарячу лінію; 

бути учасником форумів, зустрічей та долучатися до роботи Студентського проектного офісу Міністерства освіти і науки України. 

Учасники зустрічі активно ставили питання про взаємодію студентського самоврядування з центральними та місцевими органами влади, права і можливості студентів, захист інтересів студентів, а також перспективи взяття участі в управлінні закладами вищої освіти.

Нагадаємо, Перший заступник Міністра Андрій Вітренко обговорив зі студентами питання розвитку сфери вищої освіти.