A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

МОН: відбулась нарада з керівниками департаментів освіти і науки ОВА щодо роботи освітян під час війни

Опубліковано 02 квітня 2022 року о 19:20


1 квітня 2022 року під головуванням заступниці Міністра освіти і науки України Віри Рогової відбулася онлайн-нарада з керівниками департаментів (управлінь) освіти і науки обласних військових адміністрацій, на території яких ведуться активні бойові дії або деякі райони яких тимчасово захоплені російськими загарбниками.

"Наразі надважливим завданням є зберегти життя і здоров’я всіх учасників освітнього процесу, забезпечити державні гарантії для педагогічних працівників щодо збереження робочих місць та виплати заробітної плати", – зазначила Віра Рогова

Своєю чергою керівники департаментів освіти і науки (управлінь) обласних воєнних адміністрацій доповіли про стан закладів освіти на їхніх територіях. На всіх територіях цих областей, наперекір надзвичайним умовам, освітня галузь продовжує працювати: 

  • здійснюється організація освітнього процесу з використанням технологій дистанційного навчання або оголошено канікули; 
  • проводиться евакуація всіх дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування – більшість учнів евакуйовано до західних областей країни або за кордон, зокрема, до Польщі, Румунії, Чехії та Словаччини.

У своїх виступах керівники поінформували про стан виплати заробітної плати працівникам закладів освіти, організацію роботи із замовлення випускникам шкіл документів про здобуття базової та повної загальної середньої освіти. На цей час проводиться робота щодо своєчасної виплати заробітної плати.

Наприкінці наради Віра Рогова запевнила, що Міністерство вживатиме всіх можливих заходів для допомоги місцевим органам управління освітою, максимально сприятиме розв'язанню невідкладних питань, також домовлено про координацію подальшої роботи.

Нагадаємо, Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет підписав наказ про затвердження Методичних рекомендацій щодо окремих питань завершення 2021/2022 навчального року.