A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

МОН у співробітництві з EU4Skills створять дорожню карту просування гендерної рівності для закладів професійної освіти

Опубліковано 23 жовтня 2021 року о 14:28


Міністерством освіти і науки спільно з Програмою ЄС «EU4Skills: Кращі навички для сучасної України» розпочато створення дорожньої карти просування гендерної рівності. Вона допоможе підвищити рівень обізнаності в гендерних питаннях представників сфери профосвіти. Створення дорожньої карти відбувається в межах проєкту «Підтримка пілотних регіонів щодо просування гендерної рівності».

Дорожня карта окреслить основні цілі, завдання та план заходів, які необхідно впровадити на рівні регіонів задля забезпечення гендерної рівності в системі профосвіти. Пілотну версію карти буде впроваджено в 7 областях Програми EU4Skills: Вінницькій, Полтавській, Запорізькій, Рівненській, Львівській, Миколаївській та Чернівецькій.

19 жовтня 2021 року відбулась перша координаційна сесія учасників, у ній взяли участь представники закладів професійної освіти, навчально-методичних центрів, місцевої влади,  регіональних рад професійної освіти,  а також учні закладів.

Учасники обговорили сучасні тренди гендерної рівності та успішний досвід європейських країн щодо реалізації таких ідей у сфері професійної освіти. Крім того, було розпочато аналіз проблем і перспектив впровадження принципів гендерної рівності у сфері професійної освіти України.

Проєкт реалізується Програмою ЄС «EU4Skills: Кращі навички для сучасної України»,  громадською організацією «Центр гендерної культури» та за підтримки Міністерства освіти і науки.

Довідково

Програмою ЄС «EU4Skills: Кращі навички для сучасної України – це програма підтримки реформи професійно-технічної освіти в Україні. Програму підтримують ЄС та його держави-члени Німеччина, Фінляндія, Польща та Естонія.

Загальне фінансування програми складає 58 млн. євро.

Мета програми – підвищити ефективність реформи, покращити якість профтехосвіти та її відповідність вимогам ринку праці, провести навчання керівників закладів і викладачів, а також модернізувати обрані заклади профтехосвіти у 7 областях: Вінницькій, Полтавській, Запорізькій, Рівненській, Львівській, Миколаївській та Чернівецькій.  Тривалість: 2019-2023 роки.  Програму в Україні виконують Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ), Kreditanstalt für Wiederaufbau (KfW), а також установи з країн, що співфінансують EU4Skills.