A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

МОН та UNOPS обговорили можливості взаємодії у модернізації закладів вищої освіти та міжнародних проєктах

Опубліковано 23 жовтня 2021 року о 15:22


22 жовтня 2021 року відбулась зустріч представників Міністерства освіти і науки України та Управління ООН з обслуговування проєктів (UNOPS). Під час зустрічі було презентовано функції та можливості UNOPS в Україні, а також обговорено можливу підтримку та участь Агенції у реалізації проєкту Світового банку з модернізації закладів вищої освіти та інших перспективних міжнародних проєктів.

"Агенції ООН є постійними надійними партнерами МОН. Всебічна підтримка Агенціями ООН є вагомим внеском у розвиток людського капіталу в Україні. Маємо багаторічний досвід плідної та конструктивної роботи з агенціями та установами ООН: ЮНІСЕФ, Фондом народонаселення ООН, Програмою розвитку ООН, ООН-Жінки в Україні, Глобальною пілотною програмою ООН тощо. Ми раді також розпочати співробітництво з UNOPS", – наголосив генеральний директор директорату європейської інтеграції, бюджетування та узгодження політик МОН Олександр Пижов. 

Також з представниками UNOPS було обговорено особливості роботи агенції в Україні. Було зосереджено увагу на досвіді участі організації у проєктах, що реалізовувалися у сфері освіти та науки за кордоном.

Сторони домовились про налагодження тісної комунікації та подальшої співпраці щодо реалізації проєктів у сфері освіти і науки в Україні.

Довідково

Управління Організації Об'єднаних Націй з обслуговування проєктів (UNOPS) допомагає Організації Об'єднаних Націй (ООН) та її партнерам розробляти проєкти у сфері миру та безпеки, гуманітарних питань та сталого розвитку. Послуги UNOPS охоплюють розвиток інфраструктури, управління проєктами, закупівлями, людськими ресурсами та фінансовий менеджмент.

У відповідь на запит Уряду України UNOPS у 2017 році відкрило офіс в Україні, який надає широкий спектр послуг для Уряду та народу України. Портфоліо включає проєкти у сферах верховенства права, вирішення кризових ситуацій, належного управління, управління людськими ресурсами, закупівель та логістики.

Нагадаємо, в Україні стартувала інформаційна кампанія “Для дітей суспільство без бар’єрів”. Її мета – продемонструвати, що тільки через розбудову інклюзивного та безбар’єрного суспільства можна створити належні умови для розвитку кожної дитини, а також забезпечити її включення в активне життя закладу освіти, громади та суспільства.