A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

МОН та угорська громада продовжать консультації щодо імплементації мовної статті Закону «Про освіту»

Опубліковано 11 липня 2018 року о 18:47

Міністерство освіти і науки України провело чергові консультації з представниками угорської громади щодо імплементації мовної статті Закону «Про освіту». Йшлося про доопрацювання Дорожньої карти щодо імплементації мовної статті, а також про пропозиції громади до проекту закону «Про повну загальну середню освіту» у частині мови освіти. Відповідні консультації відбулися сьогодні, 11 липня 2018 року, у залі Колегії МОН.

«МОН повністю відкрите до консультацій щодо імплементації мовної статті Закону «Про освіту». Ми сподіваємося, що нам вдасться знайти спільне компромісне рішення на благо українських дітей незалежно від їхньої національності», – зазначила Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич.

У межах зустрічі сторони домовилися про продовження консультацій, адже значна частина пропозицій ще не була розглянута.

Міністр подякувала представникам угорської громади – народному депутату Василю Брензовичу, ректору Закарпатського угорського інституту імені Ференца Ракоці ІІ Ілдиці Орос, голові громадської організації «Демократична спілка угорців України» Ласло Зубаничу, заступнику голови Товариства угорців Києва Тібору Томпі – за участь в консультаціях та надання пропозицій до документів.

Лілія Гриневич також відзначила важливу роль іноземних представництв, що перебували на зустрічі в статусі спостерігачів.

Зокрема, були присутні представники політичного відділу Представництва ЄС в Україні, співробітник політичного відділу Посольства США в Україні, представники  Офісу Ради Європи в Україні та Офісу Верховного Комісара ОБСЄ у справах національних меншин.

Нагадуємо, що консультації щодо імплементації мовної статті Закону «Про освіту» з угорською громадою були відновлені 5 червня 2018 року.

До цього громада тривалий час відмовлялася від перемовин, мотивуючи це тим, що спершу Конституційний Суд України має розглянути відповідне подання та підтвердити конституційність 7 статті.