A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

МОН розробляє стандарти фахової передвищої освіти

Опубліковано 07 грудня 2020 року о 10:52


Відповідно до статті 8 Закону України «Про фахову передвищу освіту»  Міністерство освіти і науки України визначено основним розробником стандартів фахової передвищої освіти.

На виконання зазначеної норми закону сформовані сектор фахової передвищої освіти та науково-методичні комісії (підкомісії), які розпочали активну роботу, і вже реалізуються важливі організаційні етапи на шляху творення нових стандартів фахової передвищої освіти.

Важливим етапом процесу розроблення стандартів став семінар-тренінг, який відбувся на початку листопада 2020 року. 

Стандарти готуються відповідно до Методичних рекомендацій щодо розроблення стандартів фахової передвищої освіти, ухвалених наказом Міністерства від 13 липня 2020 року № 918 для кожної спеціальності, затвердженої відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 29.04.2020 р. № 266 (зі змінами)  з урахуванням Національної рамки кваліфікацій.

Наразі науково-методичними підкомісіями вже розроблено три проєкти стандартів фахової передвищої освіти зі спеціальностей 073 «Менеджмент», 076 «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» та 133 «Галузеве машинобудування».

Попереду розробників стандартів очікує тривала й копітка робота, яка має розв’язати проблему підготовки кваліфікованих кадрів відповідно до потреб особи, національної економіки та суспільства, оновити й осучаснити систему фахової передвищої освіти. 

Проєкти стандартів розміщені на сайті МОН у рубриці «Фахова передвища освіта».

Пропозиції та зауваження можна надсилати на електронну пошту [email protected] (Дідусенко Світлана, в.о. начальника відділу змісту освіти та модернізації освітнього процесу, тел. 481-32-37).