A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

МОН розраховує на виділення коштів з Фонду боротьби з коронавірусом, – т.в.о. Міністра

Опубліковано 04 вересня 2020 року о 13:10


Міністерство освіти і науки України подало запит на виділення коштів з Фонду боротьби з коронавірусом для закупівлі засобів захисту. Про це повідомив т.в.о. Міністра освіти і науки Сергій Шкарлет в ефірі ток-шоу «Право на владу» вчора, 3 вересня 2020 року.

«Ми повторно підготували запит, оскільки за першим Міністерство фінансів нам дало відмову щодо фінансування старих секвестрових програм. Цього разу ми зробили запит суто на засоби дезінфекції та засоби індивідуального захисту в розмірі 3 млрд гривень»,  зазначив Сергій Шкарлет.

Окрім того, він поінформував, що за дорученням Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля з понеділка, 7 вересня 2020 року, пройдуть вибіркові перевірки шкіл стосовно організації освітнього процесу в умовах пандемії.

«Є доручення Прем’єр-міністра з селекторної наради щодо випадкової перевірки з понеділка по кожній області. Є доручення МОН, Міністерству розвитку громад та територій та Держпродспоживслужбі щодо організації випадкової перевірки стану, в якому перебувають заклади освіти,  для того, щоб мати повну картину, яким чином на сьогодні забезпечується безпека дітей та вчителів»,  сказав Сергій Шкарлет. 

Нагадаємо, МОН розробило рекомендації для пілотних 4-х класів НУШ.