A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

МОН розпочинає активну співпрацю з Радою Європи

Опубліковано 03 березня 2023 року о 10:00


2 березня 2023 року делегація Міністерства освіти і науки України на чолі з генеральним директором директорату європейської інтеграції, бюджетування та узгодження політик Олександром Пижовим та за сприяння Постійного представництва України при Раді Європи провела робочі зустрічі у штаб-квартирі Ради Європи (місто Страсбург, Французька Республіка). 

Зі сторони європейських партнерів до зустрічей долучилися Матяж Груден, директор директорату демократичної участі Ради Європи, Олена Литвиненко, виконувачка обов’язків голови Офісу Ради Європи в Україні та фахівці департаментів освіти й гендерної рівності РЄ. 

Українська делегація ініціювала новий проєкт Ради Європи в Україні з метою імплементації всіх освітніх активностей Плану дій Ради Європи для України «Стійкість, відновлення та реконструкція» на 2023-2026 рр. та орієнтувала партнерів стосовно пріоритетів освітньої політики України. Після схвалення цієї ініціативи сторони домовилися про подальші кроки її реалізації. 

Також учасники зустрічі домовились про розширення спільної діяльності у сфері юридичної освіти, забезпечення гендерної рівності в освіті та ролі освіти у процесі запобігання насильства за ознакою статі. Під час робочого візиту додатково обговорили важливість історичної та мовної освіти, зокрема їхню роль у протидії військовій агресії російської федерації. 

Сторони погодили продовження тісної співпраці, проведення регулярних зустрічей та спільних заходів з метою ефективної реалізації поставлених цілей та завдань.

Нагадаємо, на Буковині розпочалася робота стратегічної сесії керівників ЗВО.