A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

МОН розпочало серію Регіональних нарад з пілотними областями Програми EU4Skills

Опубліковано 05 листопада 2020 року о 19:46


На рівні області регіональні ради професійної (професійно-технічної) освіти мають стати лідерами у прийнятті рішень, що стосуються мережі закладів. Співпраця роботодавців із профтехами, оптимізація мережі чи будь-які інші рішення, які впливають на профосвіту в конкретній області, мають прийматися з їхньою участю. Для цього Програма EU4Skills здійснила докладний аналіз роботи таких рад і готова підтримати їх у підвищенні ефективності.

Про це йшлося на засіданні Регіональної ради ПТО Вінницької області сьогодні, 5 листопада 2020 року. Надалі такі заходи відбудуться з усіма учасниками, які пілотують Програму.

У засіданні взяли участь представники МОН, обласної адміністрації, члени регіональної ради профосвіти Вінниччини, зацікавлені особи та експерти Програми EU4Skills.

Під час зустрічі учасники обговорили вплив  регіональних рад на розвиток мережі. Також вони визначили пріоритетні напрями удосконалення цього органу. Одним з них став регулярний аналіз ефективності та алгоритму роботи регіональних рад.  Це важливий інструмент для ефективної роботи системи профосвіти всіх пілотних областей Програми. На основі нього учасники можуть рекомендувати заходи, які допоможуть зробити регіональні ради значущим інструментом управління профосвітою регіону.

Довідково:

EU4Skills – це програма підтримки реформи професійно-технічної освіти та навчання в Україні. Програма підтримується ЄС та його країнами-членами: Німеччиною, Фінляндією, Польщею та Естонією. Основні завдання програми: підвищити ефективність реформи, покращити якість та привабливість профтехосвіти та її відповідність вимогам ринку праці, модернізувати інфраструктуру у вибраних закладах ПТО.

EU4Skills працює на національному рівні та у семи пілотних регіонах: Чернівецькій, Львівській, Миколаївській, Полтавській, Рівненській, Вінницькій та Запорізькій областях. Тривалість: 2019-2023. EU4Skills реалізується Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) та Kreditanstalt für Wiederaufbau (KfW).