A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

МОН розпочало роботу над створенням моделі регіональної програми науково-технічного розвитку

Опубліковано 02 вересня 2021 року о 17:04


Сьогодні, 2 вересня 2021 року,  відбулась перша нарада робочої групи щодо створення моделі регіональної (територіальної) програми науково-технічного розвитку та рекомендацій щодо подальшого впровадження її в регіонах України.

Робоча група має забезпечити такі заходи:

  • здійснення аналізу та проміжного моніторингу стану фінансування науки в регіонах України на підставі обласних програм у 2021 році;
  • підготовку проєкту моделі регіональної (територіальної) програми науково-технічного розвитку з рекомендаціями щодо її подальшого впровадження в регіонах України.

До складу робочої групи увійшли представники Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій, центральних органів виконавчої влади, обласних та Київської міської державних адміністрацій,  наукових установ, закладів вищої освіти, рад молодих вчених. Також залучено фахівців, які опікуються питаннями реалізації в регіонах України Державної стратегії регіонального розвитку на 2021-2027 роки.

На засіданні було розглянуто проєкт моделі регіональної (територіальної) програми науково-технічного розвитку, який підготовлено робочою групою Ради молодих учених при МОН. 

Також було схвалено рішення щодо процедури проведення ґрунтовного аналізу стану фінансування науки в регіонах України для формування відповідного розділу в проєкті моделі регіональної (територіальної) програми науково-технічного розвитку.

Нагадаємо, Уряд підтримав зміни до законодавства щодо вдосконалення системи наукової і науково-технічної експертизи.