A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

МОН провело вебінар за участю директорів спеціальних шкіл для дітей із порушеннями інтелектуального розвитку

Опубліковано 08 грудня 2020 року о 16:39


Сьогодні, 8 грудня 2020 року, Міністерство освіти і науки України провело вебінар за участю директорів спеціальних шкіл для дітей з порушеннями інтелектуального розвитку на тему: «Організація роботи спеціальної школи для дітей з порушеннями інтелектуального розвитку в сучасних умовах». Мета заходу – розгляд практичних аспектів роботи спеціальних шкіл та можливостей щодо вдосконалення якості навчання осіб з особливими освітніми потребами.

Під час вебінару були презентовані практичні кейси розвитку дітей з ООП у спецшколах. Зокрема, практичним досвідом поділилися:

директорка Житомирської спеціальної школи Житомирської обласної ради Світлана Лесик, яка розповідала про досвід роботи в закладі, провадження допрофесійної підготовки та профорієнтації учнів, залучення громадських організацій до роботи школи; 

директорка Тернопільської спеціальної загальноосвітньої школи Тернопільської міської ради Лариса Акменс, яка поінформувала про створення класів для дітей зі складними порушеннями розвитку, які раніше не отримували освіту; 

директорка комунального закладу освіти «Криворізька спеціальна школа «Натхнення» Дніпропетровської обласної ради Наталія Шевченко, яка  про роботу з дітьми з розладами аутичного спектра. 

Також були обговорені питання підвищення кваліфікації педагогічних працівників спеціальних закладів освіти та можливості проведення такого навчання в Інституті спеціальної педагогіки і психології імені Миколи Ярмаченка НАПН України й впровадження розробок, які там здійснюються.