A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

МОН пропонує до громадського обговорення проєкт Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про наукову і науково-технічну діяльність» щодо розширення функцій Національної ради з питань розвитку науки і технологій на сферу інновацій»

Опубліковано 30 вересня 2021 року о 11:02


Міністерство освіти і науки України пропонує до громадського обговорення проєкт Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про наукову і науково-технічну діяльність» щодо розширення функцій Національної ради з питань розвитку науки і технологій на сферу інновацій».

Пояснювальна записка

Порівняльна таблиця

Метою проєкту акта є розширення функцій Національної ради з питань розвитку науки і технологій на сферу інновацій, зокрема з покладанням на неї функцій з підготовки пропозицій Кабінету Міністрів України щодо засад державної підтримки і стимулювання інноваційної діяльності для використання результатів наукової та науково-технічної діяльності в реальному секторі економіки.

Проєкт акта розроблено на виконання кроку 610 Плану пріоритетних дій Уряду на 2021 рік, затвердженого розпорядженням Кабінету Міністрів України від 24 березня 2021 р. № 276-р, кроку 261 Плану законопроектних робіт Верховної Ради України на 2021 рік, затвердженого постановою Верховної Ради України від 2 лютого 2021 р. № 1165-IX та відповідно до пріоритету 13.5. «Розвиток науки та інновацій» Програми діяльності Кабінету Міністрів України, затвердженої постановою Кабінету Міністрів України від 12 червня 2020 р. № 471.

Проєктом акта передбачається внесення змін до Закону України «Про наукову і науково-технічну діяльність» в частині розширення функцій Національної ради з питань розвитку науки і технологій на сферу інноваційної діяльності.

Зауваження та пропозиції до проєкту акта просимо надсилати до 14 жовтня 2021 року на e-mail: [email protected], Юлія Лихачова, державний експерт експертної групи з питань розвитку інновацій директорату науки та інновацій МОН.

Звіт за результатами громадського обговорення.