A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

МОН пропонує до громадського обговорення проєкт Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо створення сприятливих умов для провадження наукової і науково-технічної діяльності»

Опубліковано 25 травня 2021 року о 15:19


Міністерство освіти і науки України пропонує до громадського обговорення проєкт Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо створення сприятливих умов для провадження наукової і науково-технічної діяльності», який розроблено на виконання Плану пріоритетних дій Уряду на 2021 рік, затвердженого розпорядженням Кабінету Міністрів України від 24 березня 2021 р. № 276-р.

Пояснювальна записка

Порівняльна таблиця

Метою запропонованого законопроєкту є забезпечення законодавчого підґрунтя для спрощення виплат та оподаткування товарів і послуг у рамках фінансування наукових (науково-технічних) проєктів, виконання яких здійснюється відповідно до міжнародних договорів України, згода на обов’язковість яких надана в установленому порядку.

Законопроєктом пропонується скасувати в межах іноземного фінансування міжнародних наукових (науково-технічних) проєктів стандартні національні правила оподаткування іноземних стипендій, яку фізична особа – резидент отримує з джерел за межами України, та митні збори при закупівлі, ввезенні обладнання.

Зауваження та пропозиції до законопроєкту просимо надсилати до 09 червня 2021 року на електронну адресу: [email protected] (Шевцова Тетяна Володимирівна, головний спеціаліст відділу міжнародного співробітництва головного управління із реалізації політик у сфері науки та інновацій директорату науки та інновацій).

Звіт за результатами громадського обговорення.