A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

МОН пропонує до громадського обговорення проєкт розпорядження Кабінету Міністрів України «Про затвердження національного плану заходів щодо впровадження принципів відкритої науки до 2030 року»

Опубліковано 11 березня 2022 року о 17:10


Міністерство освіти і науки пропонує до громадського обговорення проєкт розпорядження Кабінету Міністрів України «Про затвердження національного плану заходів щодо впровадження принципів відкритої науки до 2030 року» (далі – проєкт акта).

Проєкт акта розроблено на виконання завдання щодо «Запровадження державної політики відкритої науки», затвердженого розпорядженням Кабінету Міністрів України від 26 лютого 2021 р. № 149 «Про затвердження плану дій із впровадження Ініціативи «Партнерство «Відкритий Уряд»».

Проєктом акта пропонується затвердити національний план заходів щодо впровадження принципів відкритої науки до 2030 року, який передбачає заходи щодо:

- забезпечення відкритого доступу до наукових результатів та науково-технічної інформації;

- забезпечення відкритого доступу до дослідницької

- інфраструктури;

- створення умов для здійснення ефективної роботи з науковотехнічною інформацією та об’єктами дослідницької інфраструктури, що знаходяться у відкритому доступі;

- популяризації науки, поширення наукових знань та залучення громадян до участі в науковій та науково-технічній діяльності;

- удосконалення системи оцінювання якості наукової та науковотехнічної діяльності;

- підвищення рівня обізнаності та формування компетентності з відкритої науки.

Зауваження та пропозиції до проєкту акта приймаються Міністерством освіти і науки України до 28 березня 2022 року на електронну пошту [email protected] та [email protected] (відповідальна особа Мозолевич Григорій, Керівник експертної групи з питань інтеграції до Європейського дослідницького простору директорату науки та інновацій, тел. 068-857-29-46).

Звіт за результатами громадського обговорення.