A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

МОН пропонує до громадського обговорення проєкт Методичних рекомендацій щодо оптимізації мережі закладів професійної (професійно-технічної) освіти

Опубліковано 27 серпня 2021 року о 08:47


Міністерство освіти і науки України пропонує до громадського обговорення проєкт Методичних рекомендацій щодо оптимізації мережі закладів професійної (професійно-технічної) освіти, які розроблені на виконання п. 6. Плану заходів на 2020—2027 роки із запровадження Концепції реалізації державної політики у сфері професійної (професійно-технічної) освіти «Сучасна професійна (професійно-технічна) освіта» на період до 2027 року, схваленої розпорядженням Кабінету Міністрів України від 29 квітня     2020 року № 508-р, а також у рамках реалізації Програми Європейського Союзу «EU4Skills: Кращі навички для сучасної України»  

Оптимізація мережі закладів П(ПТ)О дозволить синхронізувати процес підготовки кваліфікованих кадрів з реальними потребами регіональних ринків праці. Крім того, оптимізована освітня мережа дозволить сконцентрувати ресурси на кращих закладах освіти, забезпечити їх сучасним освітнім середовищем, що прямо впливатиме на якість практичної та теоретичної підготовки здобувачів П(ПТ)О. Місцеві органи виконавчої влади, органи місцевого самоврядування, в управлінні яких перебувають заклади П(ПТ)О, зможуть ефективно розподіляти ресурси на рівні регіональної освітньої мережі.

Зауваження та пропозиції до проєкту Методичних рекомендацій просимо надсилати до 13 вересня 2021 року на електронну адресу: [email protected] (Карбишева Вікторія Оттівна, керівник експертної групи з питань змісту та забезпечення якості освіти директорату професійної освіти).

Звіт за результатами громадського обговорення.