A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

МОН пропонує до громадського обговорення Проект Постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження Порядку використання прекурсорів у наукових та навчальних цілях»

Опубліковано 22 травня 2018 року о 11:55

Для отримання пропозицій від фізичних і юридичних осіб, їх об’єднань на громадське обговорення виноситься Проект Постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження Порядку використання прекурсорів у наукових та навчальних цілях».

Проект розроблений Міністерством освіти і науки на виконання статті 20 Закону України «Про наркотичні засоби, психотропні речовини і прекурсори» 15.02.1995 №60/95-ВР.

Його метою є визначення механізму придбання, перевезення, зберігання і створення умов для використання прекурсорів, включених до таблиці IV Переліку наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів, затвердженого Постановою КМУ «Про затвердження переліку наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів» від 6 травня 2000 р. N 770, для провадження наукової діяльності, отримання нових наукових результатів.

Прийняття Постанови дасть змогу українським науковцям брати участь у конкурсах на отримання грантів, премій та стипендій, використання у навчальних цілях з метою забезпечення доступу здобувачів професійної (професійно-технічної), фахової передвищої освіти, студентів хімічних, біологічних та інших профільних факультетів закладів вищої освіти до роботи із прекурсорами в умовах проведення лабораторних, практичних робіт та проведення демонстраційних практичних робіт для здобувачів повної загальної середньої освіти.

Зауваження та пропозиції просимо надсилати до 11 червня 2018 року на електронну адресу: [email protected]

Звіт про результати громадського обговорення