A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

МОН пропонує для громадського обговорення проєкт регуляторного акта –Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо активізації діяльності наукових парків»

Опубліковано 21 червня 2019 року о 21:09

Проєкт акта розроблено Міністерством освіти і науки України на виконання пункту 66 Плану пріоритетних дій Уряду на 2019 рік, затвердженого розпорядженням Кабінету Міністрів України від 18 грудня 2018 р. № 1106-р.

Проєкт Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо активізації діяльності наукових парків» оприлюднено 21 червня 2019 року у підрозділі «Громадське обговорення» розділу «Консультації з громадськістю» та у розділі «Регуляторна політика» офіційного веб-сайту МОН (www.mon.gov.ua).

Проєктом акта передбачається надати право засновникам створювати науковий парк без погодження із органами влади, а також самостійно встановлювати напрями діяльності без їх затвердження. Проєктом акта також передбачено, що науковий парк зможе отримувати приміщення для свого розміщення у тимчасове безоплатне користування. Пропонується надати можливість іноземним закладам вищої освіти вносити до статутного капіталу наукового парку як матеріальні, так і нематеріальні активи;  спростити процедуру реєстрації проєктів наукового парку; визначено, що заклад вищої освіти та наукова установа можуть бути засновником декількох наукових парків.

Основною метою державного регулювання є удосконалення функціонування наукових парків в Україні, створення сприятливих умов для здійснення інноваційної діяльності та комерціалізації результатів наукових досліджень, науково-технічних (експериментальних розробок).
Зауваження та пропозиції до проєкту приймаються до 21.07.2019 в письмовому вигляді та електронною поштою  за адресами:
Міністерство освіти і науки України, проспект Перемоги, 10, м. Київ, 01135;
e-mail: [email protected], Зенова Марина Володимирівна;
тел.: (044)287-82-16;
Державна регуляторна служба України, вул. Арсенальна, 9/11, м. Київ, 01011;
е-mail: [email protected].
Звіт про результати громадського обговорення.