A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

МОН пропонує для громадського обговорення проєкт Порядку підготовки та допуску до освітньої діяльності в системі освіти пластових виховників та скаутлідерів за пластовою, скаутською освітньою (навчальною) програмою чи пластовим або скаутським методом

Опубліковано 08 липня 2020 року о 09:15

Міністерство освіти і науки України пропонує до громадського обговорення проєкт Порядку підготовки та допуску до освітньої діяльності в системі освіти пластових виховників та скаутлідерів за пластовою, скаутською освітньою (навчальною) програмою чи пластовим або скаутським методом.

Проєкт наказу «Про завтердження Порядку підготовки та допуску до освітньої діяльності в системі освіти пластових виховників та скаутлідерів за пластовою, скаутською освітньою (навчальною) програмою чи пластовим або скаутським методом» було розроблено з метою реалізації засад державної політики щодо сприяння розвитку пластового, скаутського руху відповідно до частини п’ятої статті 4 Закону України «Про визнання пластового руху та особливості державної підтримки пластового, скаутського руху».

Проєктом акта передбачено, що допуск до освітньої діяльності пластових виховників, скаутлідерів здійснюється шляхом вручення пластовому виховнику, скаутлідеру сертифікату про проходження підготовки у пластовому, скаутському громадському об’єднанні за встановленою проєктом акта формою та подальшого його подання претендентом на посаду керівника гуртка, секції, студії, інших форм гурткової роботи суб’єкту освітньої діяльності при працевлаштуванні.

Проєкт сприятиме підвищенню якості позашкільної освіти за пластовим, скаутським напрямом через допуск до освітньої діяльності виключно осіб, що пройшли належну підготовку у пластовому, скаутському громадському об’єднанні.

Проєкт Порядку розроблено експертною групою з питань позашкільної освіти директорату дошкільної, позашкільної та інклюзивної освіти.

Зауваження та пропозиції приймаються Міністерством освіти і науки України до 8 серпня 2020 року на електронну пошту [email protected]

Звіт за результатами громадського обговорення