A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

МОН пропонує для громадського обговорення проєкт переліку наукових спеціальностей за галузями науки

Опубліковано 13 травня 2021 року о 14:10


Міністерство освіти і науки України пропонує для громадського обговорення проєкт переліку наукових спеціальностей за галузями науки, який розроблений відповідно до статті 42 Закону України «Про наукову і науково-технічну діяльність».

Відповідно до статті 42 Закону України «Про наукову і науково-технічну діяльність» МОН формує та затверджує перелік наукових спеціальностей за галузями науки, відповідно до яких присуджуються наукові ступені кандидата наук і доктора наук.

Керуючись Порядком проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 3 листопада 2010 року № 996 (зі змінами), МОН пропонує до громадського обговорення проєкт наказу Міністерства освіти і науки України «Про затвердження переліку наукових спеціальностей за галузями науки, відповідно до яких присуджуються наукові ступені кандидата наук і доктора наук».

Даний проєкт розроблено на основі Переліку наукових спеціальностей, затвердженим наказом Міністерства освіти і науки України від 14 вересня 2011 року № 1057. Кількість наукових спеціальностей у розробленому Переліку зменшена шляхом об’єднання окремих спеціальностей або вилучення як таких, що вже інтегровані до інших.

Принагідно інформуємо, що після затвердження Переліку наукових спеціальностей за галузями науки Міністерством будуть розроблені Таблиця трансформації наукових спеціальностей та нові паспорти наукових спеціальностей, які міститимуть напрями досліджень з тих спеціальностей, які будуть трансформовані.

Зауваження та пропозиції до проєкту наказу Міністерства освіти і науки України «Про затвердження переліку наукових спеціальностей за галузями науки, відповідно до яких присуджуються наукові ступені кандидата наук і доктора наук» просимо надсилати до 28 травня 2021 року на електронну адресу: [email protected] (Михайло Голубєв, начальник відділу взаємодії з суб’єктами атестації наукових кадрів департаменту атестації кадрів вищої кваліфікації).

Звіт за результатами громадського обговорення.