A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

МОН пропонує для громадського обговорення проєкт наказу "Про внесення змін до Типового переліку комп’ютерного обладнання для закладів дошкільної, загальної середньої та професійної (професійно-технічної) освіти"

Опубліковано 20 січня 2021 року о 14:12

Міністерство освіти і науки України пропонує для громадського обговорення проєкт наказу "Про внесення змін до Типового переліку комп’ютерного обладнання для закладів дошкільної, загальної середньої та професійної (професійно-технічної) освіти".

Метою проєкту акта є приведення Типового переліку комп’ютерного обладнання для закладів дошкільної, загальної середньої та професійної (професійно-технічної) освіти у відповідність до Санітарного регламенту для закладів загальної середньої освіти.

01 січня 2021 року набрав чинності Санітарний регламент для закладів загальної середньої освіти, затверджений наказом Міністерства охорони здоров’я України від 25.09.2020 № 2205, зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 10.11.2020 за № 1111/35394.

Санітарним регламентом, зокрема, оновлені вимоги до відеомоніторів (екранів) персональних комп’ютерів, що використовуються учнями під час освітнього процесу, встановлена необхідність обладнання ноутбуків відокремленою клавіатурою для учнів 1-7 класів.

 У зв’язку з цим виникла необхідність привести у відповідність до Санітарного регламенту Типового переліку комп’ютерного обладнання для закладів дошкільної, загальної середньої та професійної (професійно-технічної) освіти, затвердженого наказом Міністерства освіти і науки України від 02.11.2017 № 1440, зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 15.01.2018 за № 55/31507.

Пропозиції та зауваження до проєкту просимо надсилати на е-пошту [email protected] до 05 лютого 2021 року з темою повідомлення «Громадське обговорення» (Кудренко Богдан державний експерт експертної групи з питань освітнього  процесу директорату шкільної освіти).

Звіт за результатами громадського обговорення.