A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

МОН пропонує для громадського обговорення проєкт Методики розроблення стандартів професійної (професійно-технічної) освіти за компетентнісним підходом.

Опубліковано 14 квітня 2020 року о 18:43

МОН пропонує для громадського обговорення проєкт Методики розроблення стандартів професійної (професійно-технічної) освіти за компетентнісним підходом.

У проєкті запропоновано встановити єдині підходи до розроблення стандартів професійної (професійно-технічної) освіти за компетентнісним підходом, визначення компетентностей і їх змісту, які здобувачі професійної (професійно-технічної) освіти набувають в процесі навчання, встановлення чітких та прозорих вимог до результатів навчання. Також пропонується структура та зміст стандарту професійної (професійно-технічної) освіти, який розробляється за компетентнісним підходом у відповідності до професійного стандарту.

Очікується позитивний вплив від реалізації проєкту Методики, а саме: приведення у відповідність до вимог ринку праці результатів навчання, підвищення якості професійної (професійно-технічної) освіти.

Проєкт Методики розроблено директоратом професійної освіти МОН відповідно до частини третьої статті 32 Закону України «Про освіту», на виконання пункту 3.2. Плану заходів із впровадження Національної рамки кваліфікацій на 2016 – 2020 роки, затвердженого розпорядженням Кабінету Міністрів України від 14 грудня 2016 року № 1077.

Зауваження та пропозиції просимо надсилати до 15 травня 2020 року у письмовому вигляді та електронною поштою у формі порівняльної таблиці за адресами: Міністерство освіти і науки України, каб. 407, бульвар Т. Шевченка, 16, м. Київ, 01601;

e- mail: [email protected], [email protected]

Звіт за результатом громадського обговорення.