A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

МОН пропонує для громадського обговорення нову редакцію Положення про навчально-реабілітаційний центр

Опубліковано 09 листопада 2020 року о 12:51


Міністерство освіти і науки України підготувало та пропонує для громадського обговорення оновлену редакцію Положення про навчально-реабілітаційний центр.

Положення визначає організаційні засади діяльності навчально-реабілітаційних центрів (далі – НРЦ) відповідно до Закону України «Про повну загальну середню освіту». У запропонованій редакції передбачені такі можливості:

- зазначено вимоги до НРЦ, яким має відповідати заклад такого типу;

- зазначено вимоги до комплектування, контингенту учнів (вихованців), які можуть здобувати у ньому освіту;

- надано можливості щодо створення структурних підрозділів, зокрема реабілітаційного відділення, дошкільного відділення, пансіону;

- визначено вимоги до роботи реабілітаційного відділення НРЦ;

- визначено особливості роботи зі змінним контингентом;

- визначено особливості організації освітнього процесу в закладі, проведення корекційно-розвиткових та психолого-педагогічних занять, реабілітаційних заходів.

Зауваження та пропозиції до проєкту акта пропонується направляти до 25 листопада 2020 року поштою та електронною поштою за адресами: Міністерство освіти і науки України, директорат дошкільної, позашкільної та інклюзивної освіти, пр. Перемоги, 10, м. Київ, 01135, тел. (044) 481-32-39, e-mail: [email protected] (Набоченко Ольга Олександрівна, державний експерт експертної групи з питань інклюзивної освіти директорату дошкільної, позашкільної та інклюзивної освіти).

Звіт за результатами громадського обговорення.