A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

МОН працює над розвитком інноваційної діяльності – відбулось перше засідання робочої групи

Опубліковано 12 липня 2021 року о 13:52


Для підготовки змін до законодавства, що регулює питання інноваційної діяльності, створено робочу групу. На першому засіданні, яке відбулося днями, було визначено загальну концепцію та обговорено структуру законопроєктів.

До складу робочої групи увійшли представники МОН, Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій, Мінцифри, Мінекономіки, Мінстратегпрому, МОЗ, Міндовкілля, Мінрегіону, Міненерго, Наукового комітету Національної ради України з питань розвитку науки і технологій, закладів вищої освіти, наукових установ, громадських організацій та представники бізнесу.

Завданнями робочої групи є:

  • розроблення проєкту Закону України «Про підтримку та розвиток інноваційної діяльності». Законопроєктом планується визначити спільні цілі державної політики у сфері інноваційної діяльності, правові та економічні засади підтримки та розвитку інноваційної діяльності, а також національної інноваційної екосистеми;
  • розроблення проєкту Закону України «Про інноваційні парки» як такого, що визначатиме основні засади функціонування ключових елементів інноваційної інфраструктури;
  • розроблення проєкту «Про внесення змін до Закону України «Про наукову і науково-технічну діяльність» щодо розширення функцій Національної ради з питань розвитку науки і технологій на сферу інновацій».

«Основою розвитку економіки країни є виробництво конкурентоздатної інноваційної та високотехнологічної продукції. Для цього МОН створює нові можливості для учасників інноваційної діяльності України. Попереду ще багато завдань на шляху до розвитку національної інноваційної екосистеми України, зокрема й поєднання потенціалу підприємств, наукових установ та закладів вищої освіти», – зазначив Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет. 

Зазначимо, МОН уже розроблено пакет законопроєктів щодо створення сприятливих умов для активізації інноваційної діяльності, впровадження інновацій, функціонування інноваційної інфраструктури, зокрема: 

  • проєкт Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо активізації діяльності наукових парків» (№4236 від 20.10.2020);
  • проєкт Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо стимулювання діяльності у сфері трансферу технологій» (№4623 від 21.01.2021);
  • проєкт Закону України «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо стимулювання інноваційної діяльності бюджетних установ» (№5529 від 20.05.2021). 

Нагадаємо, МОН та Мінцифра працюють над трансформацією системи ІТ-освіти в Україні.