A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

МОН працює над організацією пунктів проведення НМТ у країнах ЄС та Великій Британії

Опубліковано 04 травня 2022 року о 17:00


Міністерство освіти і науки працює над організацією пунктів складання національного мультипредметного тесту в країнах Європейського Союзу та Великій Британії. Про це повідомила заступниця Міністра освіти і науки Віра Рогова під час радіоефіру.

“Наразі ми працюємо над організацією роботи пунктів складання НМТ за кордоном. Міністр Сергій Шкарлет звернувся з відповідним проханням до своїх колег у країнах Європи. Вже є попередня домовленість про 2 центри в Німеччині, 2 в Італії та 6 у Польщі, оскільки найбільше наших дітей перебуває саме в Польщі – про це ми мали розмову під час моніторингового візиту до країн ЄС”, – зазначила Віра Рогова.

Вона також повідомила про результати моніторингового візиту членів Координаційного штабу із захисту прав дитини в умовах воєнного стану до країн ЄС, який відбувся у квітні 2022 року. Візит показав, що у країнах Євросоюзу серйозно ставляться до навчання українських дітей, створено умови для вивчення української мови, літератури, історії.

У школах Польщі, Нідерландів, Данії, Німеччини створено українськомовні класи. Це дозволить дітям і надалі вчити українську мову, а згодом – повернутись в Україну. Також встановлено домовленість про відкриття у Німеччині українсько-німецької школи", – наголосила заступниця Міністра.

За словами Віри Рогової, кожна дитина, яка перебуває сьогодні за кордоном, має можливість навчатися за дистанційною формою в Україні. Паралельно вона проходить обов’язкове навчання в інтегративних школах, якщо це Німеччина, або за бажанням вивчає польську мову, якщо це Польща.

Нагадаємо, тривалість національного мультипредметного тесту, на який зареєструвались понад 400 тис. осіб, збільшено до 120 хвилин.