A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

МОН посилює співпрацю з представниками галузі легкої промисловості

Опубліковано 18 лютого 2021 року о 19:10


Підготовка кваліфікованих кадрів для галузі легкої промисловості має стати одним з пріоритетів для професійно-технічної освіти. Про це домовились представники МОН та ГС "Fashion Globus Ukraine" сьогодні, 18 лютого 2021 року. Під час зустрічі також обговорили важливість організації спільних заходів, майстер-класів та створення онлайн-курсів для учнів, які обрали професію в цій сфері.

Зокрема, учасники домовились про спільне проведення Всеукраїнського конкурсу "Прорив легкої промисловості України", в якому щороку беруть участь заклади  професійно-технічної освіти. Крім цього, вони вирішили об’єднати зусилля щодо зміни іміджу профтехосвіти та створити спільні комунікаційні матеріали для популяризації професій "Швачка. Кравець. Закрійник".

Партнерство МОН та громадської спілки "Національне галузеве партнерство в легкій промисловості України “Fashion Globus Ukraine" триває з 2017 року. Тоді ж був  підписаний Меморандум про співробітництво. Результатом такої співпраці стало створення 27 навчально-практичних центрів із професій “Швачка. Кравець. Закрійник” вартістю понад 10 млн грн, 6 підручників відповідного профілю та організація профорієнтаційних заходів для закладів професійно-технічної освіти.