A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

МОН планує узгодити норми законодавства щодо освітніх округів і опорних закладів – проєкт постанови на громадському обговоренні

Опубліковано 15 вересня 2020 року о 17:27


Міністерство освіти і науки планує узгодити норми законів “Про освіту”, “Про повну загальну середню освіту” та Положення про освітній округ і опорний заклад освіти, які стосуються освітніх округів та опорних закладів. Проєкт відповідних змін оприлюднено для громадського обговорення.

Мета змін – узгодити між собою закони України “Про освіту”, “Про повну загальну середню освіту” та чинне Положення про освітній округ і опорний заклад освіти, затверджене постановою Уряду від 19 червня 2019 р. № 532.

Наразі неузгодженість актів створює засновникам закладів освіти труднощі у практичній реалізації законодавства. Зокрема, на даний момент не передбачено існування освітніх округів та повноважень Уряду затверджувати положення про них. 

Чинне законодавство також встановлює, що опорні заклади освіти можуть забезпечувати здобуття початкової та базової середньої освіти і відповідно не можуть забезпечувати здобуття профільної середньої освіти.

Передбачається, що ухвалені зміни позитивно впливатимуть на процедуру прийняття рішень органами місцевого самоврядування як засновників закладів освіти.

Пропозиції до проєкту постанови можна надсилати до 5 жовтня 2020 року на [email protected]. Докладніше щодо проєкту постанови можна прочитати за посиланням

Нагадаємо, МОН спільно з Міністерством охорони здоров’я розробили Збірник нормативних документів щодо роботи закладів освіти на період карантину у зв’язку з поширенням COVID-19.

У збірнику є нормативно-правові акти, якими потрібно керуватися при роботі у закладах загальної середньої освіти. Також збірник містить рекомендації щодо впровадження змішаного навчання у закладах фахової передвищої та вищої освіти.