A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

МОН планує продовжити співпрацю з ЮНІСЕФ у сфері дистанційного навчання, професійної освіти та допомоги молоді зі Сходу та Криму, - заступник Міністра Роман Греба

Опубліковано 03 березня 2018 року о 12:03

Розширення можливостей дистанційного навчання та збільшення кількості консультативних центрів для дітей з окупованих територій Донбасу та Криму, розвиток професійної освіти. Ці напрями мають увійти до нового Програмного циклу ЮНІСЕФ в Україні на 2018-2022 роки. Про це домовився заступник Міністра освіти і науки Роман Греба з представниками Фонду «Відкрита Політика» та ЮНІСЕФ під час зустрічі в Міністерстві освіти і науки України.

“Нині ми спільно реалізуємо програму “Доступна освіта”, яка допомагає дітям з Криму та Донбасу дистанційно готуватися до ЗНО і ДПА з української мови та історії. Також на цьому ресурсі є посилання на мобільні додатки та контакти для зв'язку з консультативними центрами. Але ми хочемо розширити цю програму, зорієнтувати її також на дітей з малих сіл та віддалених регіонів усієї України. Це допоможе покращити якість освіти”, - зазначив Роман Греба.

Він додав, що МОН сприяє розвитку освітніх ресурсів для дистанційного навчання. Наразі у межах реформи Нова українська школа створюється Національна освітня онлайн-платформа, яка має зосередити корисні ресурси та засоби для навчання. Вони допомагатимуть у підготовці до ЗНО та ДПА і будуть корисними не тільки для учнів, а й для учителів.

Для молоді, яка хоче здобувати вищу або професійно-технічну освіту в Україні, в 2016 році було відкрито “гарчу лінію”. Отримавши позитивний відгук від її роботи, МОН спільно з ЮНІСЕФ та Фондом “Відкрита політика” створили мережу консультативних центрів. Наразі такі є в Краматорську, Сєвєродонецьку та Херсоні.

“У  2017 році через освітні центри “Донбас-Україна” та “Крим-Україна” вступило 1568 абітурієнтів. Це у 1,5 рази більше, ніж у 2016-му. Такий результат маємо завдяки активнішому проведенню інформаційної кампанії серед вступників. Залучити в наші виші ще більше вступників з Донбасу і Криму можемо, якщо збільшуватимемо мережу консультативних центрів, робитимемо формат подачі матеріалів більш інноваційним та доступним”, - наголосив заступник Міністра.

Також сторони обговорили, що в нових циклах співпраці з ЮНІСЕФ потрібно врахувати розвиток професійно-технічної освіти. Адже, за словами Романа Греби, важливо показати молоді переваги цього напряму, його доступність для навчання та затребуваність випускників на ринку праці.

Нагадаємо, що для жителів Криму та непідконтрольних територій Донбасу процедуру реєстрації на ЗНО спрощено. Про це розповів директор Українського центру оцінювання якості освіти Вадим Карандій.