A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

МОН підтримує співпрацю зі студентським самоврядуванням – Сергій Шкарлет

Опубліковано 24 листопада 2020 року о 18:45


Очільник Міністерства освіти і науки України Сергій Шкарлет підтримав ідею створення нової всеукраїнської студентської спілки. Про це йшлося 24 листопада 2020 року під час онлайн-пресконференції, присвяченій роботі органів студентського самоврядування в закладах вищої освіти України.

До участі в заході долучилися народний депутат України Олексій Жмеренецький, секретар Студентської Колегії НаУКМА, ініціатор створення нової всеукраїнської студентської організації Кирило Демченко, член студентського парламенту Національного педагогічного університету імені М. П. Драгоманова Євгеній Щербак.

«Підтримую створення нової всеукраїнської студентської спілки. Моя позиція –  налагодити взаємодію з метою консолідації зусиль студентів у реформуванні освітньої системи України та реалізації проєктів, спрямованих на розвиток молоді», – зазначив Сергій Шкарлет.

Очільник МОН запропонував опрацювати та підписати меморандум між Міністерством та всеукраїнською студентською організацією. За його словами, нова платформа створить передумови для міжрегіонального та міжнародного співробітництва здобувачів вищої освіти, які прагнуть обмінюватися досвідом, впроваджувати системні зміни для розбудови потужного молодіжного ком’юніті в Україні. 

Окрім того, Сергій Шкарлет висловив впевненість, що нова студентська організація об’єднає заклади вищої освіти незалежно від місця розташування. «Україна – це не тільки Київ, Львів, Одеса, Дніпро. Не менш потужні заклади вищої освіти з активними студентськими радами, які намагаються відстоювати свої інтереси як найбільш прогресивної частини суспільства, розташовані в Переяслав-Хмельницькому, Острозі, Сумах, Чернігові та інших містах України. В єдності сила. І студенти є рушійною силою сьогодні, оскільки закладають фундаменти та підвалини демократії й подальшого розвитку країни», – наголосив Сергій Шкарлет.  

Також учасники пресконференції обговорили низку питань: 

  • роль і проблеми студентського самоврядування в Україні;
  • напрями роботи нової студентської платформи;
  • взаємодія студентського самоврядування з центральними та місцевими органами влади – ризики і можливості.

Нагадаємо, 49 країн Болонського процесу схвалили Римське Міністерське Комюніке, в якому йдеться про пріоритети країн Європейського простору вищої освіти на наступні 10 років.