A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

МОН отримав нагороду від партнера Глобальної освітньої коаліції ЮНЕСКО за зразкову локалізацію освітніх матеріалів

Опубліковано 27 вересня 2022 року о 19:20


21-22 вересня 2022 року під час конференції з питань освіти у галузі комп’ютерних технологій CSedCon 2022, що організувала Code.org, МОН присудили нагороду за зразкові успіхи в локалізації освітнього контенту.

«Ми вдячні нашим партнерам Code.org за надані освітні матеріали, що дозволять українським школярам здобути найсучасніші знання та навички, а також Save the Children за підтримку перекладу та локалізації», – відзначив генеральний директор директорату цифрової трансформації МОН Дмитро Завгородній. 

Code.org є партнером Глобальної освітньої коаліції ЮНЕСКО та некомерційною організацією, яка займається розширенням доступу до вивчення інформатики у школах, особливо серед жінок і молоді з соціально вразливих груп населення. Також за підтримки Save the Children МОН здійснює переклад та локалізацію курсів з інформатики для учнів 1-7 класів.

Минулого року МОН та Мінцифри затвердили дорожню карту реформи IT-освіти в Україні. Один із напрямів цієї реформи є підвищення якості інформатичної освіти закладів загальної середньої освіти.

Нагадаємо, 25 жовтня відбудеться круглий стіл щодо трансферу технологій та комерціалізації знань узакладах освіти України.