A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

МОН не займається політичним піаром, а вирішує питання відповідно до законодавства

Опубліковано 09 вересня 2020 року о 16:30


На жаль, виборча кампанія до місцевих органів влади спонукає окремих кандидатів вдаватися до піару на будь-яких речах. Не виключенням стало і питання передачі з державної до комунальної власності Палацу спорту у м. Миколаїв.

Міністерство освіти і науки України надає роз’яснення щодо цієї ситуації.

З 2019 року будівля Палацу спорту знаходиться на балансі Чорноморського національного університету імені Петра Могили.

Миколаївська обласна рада  раніше зверталась до Міністерства щодо передачі Палацу спорту в комунальну власність територіальних громад сіл, селищ, міст Миколаївської області. Однак, документи, які облрада надсилала, містили низку зауважень.

Після доопрацювання пакету документів Миколаївською обласною радою, Комісія з майнових питань підприємств, установ та організацій, що належать до сфери управління МОН, погодила зазначену передачу за умови виконання взятих на себе зобов’язань Миколаївською обласною радої щодо передачі Миколаївського обласного центру лікування інфекційних хвороб (МОЦЛІХ) з комунальної власності у державну на баланс Університету.

Хочемо звернути увагу на те, що передача Плацу спорту і МОЦЛІХ має відбуватися одночасно. Однак, для передачі клінічної лікарні з комунальної у державну власність необхідне відповідне рішення Уряду. У зв’язку з цим, за дорученням т.в.о. Міністра освіти і науки України Сергія Шкарлета у найкоротший термін було підготовлене звернення до Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства стосовно необхідності підготовки відповідного рішення Уряду щодо передачі майна.

Тому, передача зазначених вище будівель не може відбутися лише за «одним підписом».

Т.в.о. Міністра освіти і науки України Сергій Шкарлет доручив терміново розпочати процес підготовки та узгодження всіх документів для передачі майна.

Закликаємо всіх учасників цього процесу відкласти політичні амбіції, адже вони можуть лише нашкодити позитивному вирішенню зазначеного питання.

У свою чергу, МОН підтверджує наміри та докладає максимум зусиль для завершення процедури передачі вищезазначених будівель.