A-
A+
Пошук
Пошук офіційних документів
Шукайте накази Міністерства та інші законодавчі акти в галузі освіти та науки

МОН налагоджує взаємодію молодих науковців з експертами бізнесу

Опубліковано 04 грудня 2020 року о 15:28


Сьогодні, 4 грудня 2020 року, МОН із Innovation DTEK в особі Першого заступника Міністра освіти і науки України Миколи Кизима та директора з інновацій ДТЕК Емануеле Вольпе підписало Меморандум про співробітництво, спрямоване на розвиток інноваційної діяльності, розвиток інноваційної інфраструктури та інноваційної екосистеми в Україні.

«Ми відкриваємо нові можливості для молодих науковців шляхом запровадження взаємодії з експертами від бізнесу. Залучення студентів, аспірантів, докторантів та викладачів закладів вищої освіти до пошуку та реалізації інноваційних ідей і технологій при розв’язанні питань рівня безпеки, ефективності бізнесу та екологічності виробництв – один із важливих шляхів покращення економіки країни», – зазначив  Микола Кизим.

Також така співпраця, зокрема, передбачає створення умов для:

  • надання консультативної допомоги за запитами зацікавлених осіб, які мають спільний інтерес – як для студентів, аспірантів, докторантів, викладачів закладів вищої освіти, так і для представників бізнесу;
  • проведення освітніх заходів та обмін досвідом між студентами, стартап-командами, експертами від бізнесу, які свою активність  зосередили на  інноваційній діяльності;
  • налагодження взаємодії під час пошуку інноваційних рішень.

«Відсьогодні ми будемо співпрацювати з Міністерством освіти і науки України. Колеги з міністерства поширять інноваційні запити ДТЕК у всіх навчальних закладах. Це дозволить студентам працювати над реальними бізнес-кейсами і мати змогу пілотувати ідею в реальних умовах, якщо вона нам підійде. З іншого боку, ДТЕК отримає доступ до інноваційних рішень найкращих молодих талантів України», – зазначив Емануеле Вольпе.

Також він повідомив, що влітку цього року ДТЕК запустив платформу зі збирання інноваційних ідей, на якій опубліковано запити ДТЕК.

Пан Вольпе зауважив, що в Україні багато талановитої молоді з величезним потенціалом, яка може запропонувати прогресивні ідеї та технології, тому ДТЕК радий активно з нею співпрацювати, ділитися досвідом і експертизою.

«Якщо ДТЕК зацікавиться ідеєю або технологією, то компанія готова доопрацьовувати її спільно з автором, ділитися своєю експертизою і запустити пілот в умовах роботи реального бізнесу. Ми впевнені, що співпраця з університетами та освітніми платформами є одним з ключових інструментів пошуку інноваційних рішень. Щиро вдячні Міністерству освіти і науки України за підтримку», – додав Емануеле Вольпе.

Нагадуємо, триває прийом заявок для участі в конкурсному відборі науково-технічних (експериментальних) розробок за державним замовленням, виконання яких розпочнеться у 2021 році за рахунок загального фонду державного бюджету.